[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Foto’s

Beroepen

We hebben een paar weken gewerkt over beroepen. We hebben veel geleerd over de brandweerman, de kapper en de tandarts.

Er zijn ook drie mamma’s geweest die kwamen vertellen over hun beroep.

De mamma van Aiden (Linda) werkt bij de douane. Ze had haar werkkleding aan: een zwarte broek, een zwarte blouse en een riem. Aan die riem hingen spannende dingen: een mes om koffers open te kunnen snijden, een stok en èchte handboeien! Stan werd in de handboeien geslagen (maar die was zo weer vrij, want zijn hand was te klein voor de boeien). Het was superspannend en stoer voor de kinderen!

 

De mamma van Rijck (Kathelijn) is tandartsassistente. Ze had ook haar werkkleding aan: een witte broek. Als je bij de tandarts werkt moet je heel schoon zijn, daarom is zo’n broek wit! Ze had allemaal spullen meegenomen: mondkapjes, handschoenen, ‘stofzuigerbuisjes’, spiegeltjes. We mochten alles zien. En toen ging ze nog bij een paar kinderen tanden tellen. Amélie had 20 tanden en kiezen. Maar wat gek, Jasmijn had er maar 19! Hoe komt dat nou? O ja, ze had eerst een wiebeltand en die er er nu uit!

En toen kwam de mamma van Dante (Sylvia) is kapster. Het werd heel bijzonder, want de mamma van Dante ging de haren van juf Sandra knippen! De bureaustoel werd een echte kappersstoel, want hij kan ook omhoog en omlaag. Juf Sandra kreeg een kappersmantel aan en toen werden haar haren geknipt. Het is heel mooi geworden! Er lagen allemaal haren van de juf op de grond! We mochten ook nog allemaal voelen hoe een kleine tondeuse kietelt (op je hand). De mamma had ook nog een föhn meegenomen, daar komt warme lucht uit. Daarmee kan ze natte haren weer droogmaken.

 


Techniekles

Op 19 mei hebben wij weer een techniekles gehad. De juf had allemaal kratten uit de techniektoren gehaald. Er kwamen mamma’s en een opa en een opa helpen. En toen konden we weer heerlijk gaan experimenteren.

________________________________________

Mooie plaatjes van ons project kunst- en vliegwerk

We begonnen met workshops fotografie, kleien, bouwen, toneel spelen, dansen en tekenen. Later maakten we in de groep veel kunstwerken. We keken goed naar Mondriaan en Kandinsky.

Iedereen weet nu goed hoe je groen maakt: met blauw en geel! We leerden dit versje en verfden daarbij onze handen. Even wrijven en… groen!

‘dag blauw’ zei geel

‘dag geel’, ‘ zei blauw

‘ik maak een andere kleur van jou!’

Ze gaven elkaar een zoen

en toen waren ze groen!

__________________________________________

 Een speel- en werkles in fase 123d:

__________________________________________

Een gezellig kerstdiner!

Op donderdag 22 december was het zover: alle kinderen kwamen naar school toen het al donker was. Want we gingen gezellig samen eten. Wat zagen de kinderen er mooi uit! En wat hadden de pappa’s en mamma’s voor lekkere hapjes gezorgd! Het was heel erg gezellig!!

__________________________________________

Piet in de klas

__________________________________________________

Een taart voor Sinterklaas

Het lukt Wellespiet maar niet om een lekkere taart voor Sinterklaas te maken. Hij heeft ons een brief en een recept in onze klas gebracht. Hij vroeg om dat recept uit te proberen. Als wij de taart lekker zouden vinden, zou hij die taart voor Sinterklaas kunnen maken! Dat vonden wij een goed idee!!! En je raadt het al, de taart was heerlijk! We hadden daarna wel een grote afwas…
img_20161125_084626

img_20161125_091300

img_20161125_091453

img_20161125_094400

img_20161125_100414

__________________________________________________

Engels

Tijdens de Engelse lesjes hebben de kinderen van fase 123d al heel veel geleerd: elkaar groeten, benoemen van kleuren en lichaamsdelen, woorden die bij de thema’s horen en nog veel meer.

Er wordt gebruik gemaakt van filmpjes, liedjes en digitale prentenboeken.

Om een indruk te krijgen, klik hieronder op de link en geniet…

Head, shoulders, knees and toes

__________________________________________________

Gymcircuit in fase 123d

____________________________________________

 

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook