[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Activiteiten

Vrijdag 20 januari 2017

Vandaag heeft fase 5 t/m 8 genoten van de voorstelling Benjamin de Beer, naar het gelijknamige boek van Herman van Veen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Benjamin woont met zijn ouders in het bos, omdat het ijs ging smelten en zij moesten vluchten. Tijdens de voorstelling zagen wij de berenfamilie vluchten terwijl het ijs onder hun voeten wegzakte, vriendjes missen, op zoek naar een plek om te wonen, zijn papa verliezen en Benjamin werd verliefd. We mochten meedoen door te snurken als grote beren, zoemen als bijen en fluiten als lente-vogeltjes.

Het was een prachtige, indrukwekkende voorstelling!

Voor meer info over het boek, klik hier.


Het Letterkundig Museum was een groot succes! Een goede afsluiter voor de herfstvakantie. Veel plezier en rust lekker uit!


Donderdag 13 oktober:

“Het ontstaan van een Letterkundig Museum”

Tijdens de studiedagen van 22 en 23 september hebben we het gehad over “21e eeuwse vaardigheden” oftewel vaardigheden die kinderen nodig hebben om op de toekomst te zijn voorbereid. We zullen in de komende jaren steeds meer met zogenaamde leerarrangementen gaan werken. De kinderen krijgen een opdracht of probleemstelling en moeten met elkaar de opdracht uitvoeren of naar een oplossing zoeken. Uiteindelijk is er een eindproduct of presentatie. Er wordt een beroep gedaan op lezen, schrijven, rekenen, wereldoriëntatie maar ook creatief denken, samenwerken, probleemoplossend denken enz. Het is de bedoeling zoveel mogelijk uit de kinderen zelf te laten komen, de leerkrachten proberen zo weinig mogelijk te sturen (best moeilijk voor de juffen, hoor!)

De afgelopen twee weken hebben de kinderen van fase 4/5a en 4/5b met elkaar gewerkt aan zo’n leerarrangement. De opdracht was “maak met elkaar een museum over letters, woorden en verhaaltjes” een Letterkundig Museum dus. Als introductie hebben we het prentenboek “Kobe maakt een museum” voorgelezen en daarna zijn de kinderen in groepjes gaan brainstormen wat er allemaal nodig was om een museum te maken. Al snel borrelden er prachtige ideeën naar boven en gingen de kinderen aan het werk. Van thuis werden er materialen aangevoerd en ook op school werden knutselkasten over hoop gehaald. Vandaag is de laatste hand gelegd aan de “bezienswaardigheden”voor in het museum en de laatste voorbereidingen getroffen voor de opening! Zijn jullie nieuwsgierig geworden??? Mis dan morgen vooral de opening van het museum niet! Het is éénmalig geopend op vrijdagmiddag 14 oktober tussen 13.45 uur en 14.15 uur. Een fotoverslag volgt!! Veel plezier allemaal.


  • Vrijdag 7 oktober komt kinderboekenschrijver Mark Haayema bij ons in de groep een presentatie geven en voorlezen uit zijn boek “Oma, mag ik mijn pop terug”. Superleuk! We zijn benieuwd!

boek

  • Maandag 10 oktober hebben we weer een turnles op de Herpstraat. Ook leuk!
  • Vrijdag 14 oktober is er om 13.45 uur kijk(half)uurtje op de Spieringstraat. De fasen 4/5 a en b openen dan hun “letterkundig museum”. Opa’s en oma’s zijn natuurlijk ook van harte welkom. Er wordt in de klas al druk gewerkt om de tentoonstelling op tijd klaar te krijgen!

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook