[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Archief

Activiteiten F6/7B

Leerdoelen rekenen fase 6

Leerdoelen rekenen fase 7

Aangeleerde spellingregels

Woorden van de week


Juni 2017

Dierenpark Amersfoort

April 2017

We startten vandaag met een lekker Paasontbijtje. Daarna volgde de viering met z’n allen in de gymzaal en was er een gezellig Paascircuit.

In de middag was er nog tijd om even wat dingen af te maken en sloten we af met heerlijk voorlezen uit Koning Hiep Hiep (ook daar werd van gesmuldūüėČ) Vrolijk Pasen allemaal!

Geluidsopnames Fase 7

Fase 7a en 7b hebben tijdens de taalles geoefend om een beschrijving
te maken van hun tocht van huis naar school. Ze hebben hier vervolgens geluiden bij bedacht. Klik op de geluidsfragmenten om de ‘hoorspelen’ terug te luisteren.


Maart 2017

Fase 7a&b hebben tijdens de taalles aanvullingen voor het “Staalspel” bedacht. Ze hebben opdrachten bedacht waarbij woorden getekend, omschreven en uitgebeeld moesten worden. Er werd fanatiek en vol enthousiasme gespeeld toen het spel af was!


Februari 2017

Tafel van 2 in fase 7

Tafel van 2 in fase 7

We worden getrakteerd op judolessen in de gymzaal aan de Herpstraat.


Januari 2017

Vandaag heeft fase 5 t/m 8 genoten van de voorstelling Benjamin de Beer, naar het gelijknamige boek van Herman van Veen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Benjamin woont met zijn ouders in het bos, omdat het ijs ging smelten en zij moesten vluchten. Tijdens de voorstelling zagen wij de berenfamilie vluchten terwijl het ijs onder hun voeten wegzakte, vriendjes missen, op zoek naar een plek om te wonen, zijn papa verliezen en Benjamin werd verliefd. We mochten meedoen door te snurken als grote beren, zoemen als bijen en fluiten als lente-vogeltjes.

Het was een prachtige, indrukwekkende voorstelling!

Voor meer info over het boek, klik hier.


December 2016

Tijdens de Kerstviering in de kerk laten de kinderen van fase 6b een prachtige sneeuwvlokjesdans zien.

Op 22 december kwamen wij op school samen voor het kerstdiner. Iedereen zag er prachtig uit, de kerstmuziek klonk en het haardvuur fonkelde op het bord… Het was weer een magische avond. Bedankt ouders voor alle lekkernijen en de aanwezigheid van jullie kerstbengeltjes. We hebben genoten!

De kinderen leren wat QR-codes zijn, hoe je ze scant met de app en genieten daarna van de kerstactiviteiten die op de betreffende kaartjes staan. Zo worden we steeds ‘mediawijzer’!

F6B QR-codes

QR-codes

Op 5 december kwam Sinterklaas gelukkig ook weer aan de St. Aloysius een bezoekje brengen. Fase 6a en 6b mochten in de speelzaal samen hun kunstjes, liedjes en versjes laten zien en horen aan de goedheiligman.


November 2016

De Sint is weer in het land en wij knutselen zijn trouwe viervoeter!

Sintknutselen 2016

Wat zal de Sint weer genieten op zo’n mooi paard!

 

oktober/november 2016

De afgelopen weken hebben de kinderen uit fase 6 t/m 8 gewerkt aan de oplossing van een probleem! Zij kregen deze opdracht:

Niet alle kinderen kunnen thuis lezen. Ze hebben geen dingen om te lezen. Hoe lossen we dat op school op?

De kinderen moesten eerst een groepje maken van 5 kinderen uit de verschillende fasen. Ze zijn toen aan de slag gegaan met het bedenken van oplossingen. Dit zijn enkele ideetjes waar zij mee kwamen. Ze hebben onderstaande oplossingen zelf getypt voor op de site:

  • Je ¬†kan boeken¬† bestelen op de websaajt¬† omje¬† kind¬† aan¬† het¬† lezen te krijgen
  • Lieve vaders en moeders somege kinderen krijgen een vloeiend en vlot boekje mee Naar huis en elke dag een blatzijde lezen

Andere ideetjes waren o.a.; een ruilsysteem van boeken, een rommelmarkt organiseren om met het verdiende geld boeken te kopen, een boekenkraampje op school, boeken verzamelen waar je niet meer in leest en die door de postbode laten bezorgen bij de kinderen die ze nodig hebben.

Er is hard gewerkt aan het maken van toneelstukjes, presentaties, boekenleggers, werkbeschrijvingen… Dit hebben de kinderen als afsluiting gepresenteerd aan elkaar.

De juffen hebben groot beraad gehouden en alle idee√ęn samengenomen. Daar kwam uit dat de boekenkast beneden in de hal goed gebruikt kan worden voor een ruilsysteem. Hierover binnenkort meer.


Even lekker aan de knutsel met verf, papier, scharen en lijm!

Later voegen we nog echte herfstmaterialen toe.

Herfstbos F6B okt 16

Herfstbos F6B okt 16

image

We gingen twee keer op maandag naar de grote gymzaal aan de Herpstraat en hebben daar heerlijk geturnd.

20161010_095008 20161010_100518 20161010_100521 20161010_101349

Kinderboekenweek 2016 ‘oma’s en opa’s – voor altijd jong..

Groep 8 leest voor

Bekijk¬†hier de foto’s.

Oma Eegje, de oma van Elin, komt ons voorlezen over onzichtbare giraffen en de bijzondere zaden van de wonderboom.
Gezellig hoor, dank u wel oma Eegje!
1610omaeegje1
 1610omaeegje31610omaeegje2

september 2016

29 september ‘SUP’ in de klasimage

Janneke, de mama van Iris kwam bij ons in de klas vertellen over haar sport: Standup paddle surfing.
Ze had een kinderboard bij zich dat opgeblazen werd. Wij vonden dat al een heeeeel lang en groot board. Janneke heeft meegedaan aan de paddletocht langs de Friese 11-steden en ze heeft die wedstrijd ook nog eens gewonnen. We hebben van alles geleerd over de tocht, de kleding, het weer en we vonden het leuk en erg interessant. Samen hebben we het board leeggeduwd en opgevouwen zodat het weer keurig paste in de speciale grote rugzak. Dank je wel, mama van Iris….je kreeg een mooi applaus en een ’10-vinger woewwww’ van ons!image¬† SUP met Janneke image image

Creatief circuit fase 6 t/m 8  <<< klik op de link!

Fase 6 t/m 8 heeft de komende weken op vrijdagmiddag een creatief circuit. De groepen zijn gemengd en werken iedere 2 weken de vrijdagmiddag in een ander lokaal aan muziek, tekenen, drama of handvaardigheid. De eerste middag was al een succes!

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook