[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Wat hebben we gedaan…

Brrrr…allemaal beestjes….

De afgelopen twee vrijdagmiddagen waren de groepen 5b en 7b gemengd om te werken aan een creatieve opdracht. De aanleiding voor deze les was een eerder bezoek van de juffen aan het Gemeente Museum in Den Haag tijdens de  studiedag. Daar hebben ze niet alleen de kunst bewonderd, maar ook inspiratie opgedaan voor creatieve lessen naar aanleiding van een kunstwerk.

Tijdens de eerste les bewonderden en bespraken we met elkaar het beeld ‘Spinnenpaar’ van Louise Bourgeois. Dit sculptuur was namelijk ons uitgangspunt voor de opdracht: Maak als tweetal (een kind van elke groep) ieder een eigen ‘insectachtig’ dier van kosteloos materiaal.

De tweede les kwamen de meeste kinderen dus met van alles en nog wat op school: doosjes, wc rollen, takjes, potjes, wol, lapjes, eierdozen, dopjes en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel wat van te knutselen. Er volgde een gezellige, creatieve en kunstzinnige knutselmiddag, de tweetallen gingen met veel plezier aan de slag. De resultaten zijn hieronder te bewonderen, maar er is ook een ‘echte’ tentoonstelling ingericht in de hal. Dus het werk met eigen ogen bewonderen kan ook.


Het Kinderboekenweek leerarrangement

Op vrijdagmiddag 29 sept. zijn we in de bovenbouw gestart met een nieuw leerarrangement. De leerlingen van de leerlingenraad hebben in opdracht van de juffen 24 groepjes gemaakt die bestaan uit leerlingen uit alle groepen. Deze groepjes zaten verdeeld over de lokalen en gingen na het horen, zien en bespreken van de opdracht allemaal enthousiast aan de slag. Wat de opdracht is?

Zorg met je groepje voor een spannend (griezel)verhaal dat andere kinderen kunnen beleven.

  • Jullie mogen zelf verzinnen wat voor een verhaal het wordt.
  • Zorg er voor dat het publiek zoveel mogelijk betrokken wordt bij het verhaal wanneer jullie het gaan presenteren.
  • Zorg zelf voor alle spullen die je daarbij nodig hebt en wilt gebruiken.
  • Er zijn 5 momenten gepland waarop jullie aan de opdracht werken.

Op vrijdag 13 okt. gaan jullie het verhaal in tien minuten presenteren aan twee andere groepjes.

De eerste keer samenwerken met kinderen die je helemaal niet of nauwelijks kent is best spannend. Maar mede door de goede zorgen van de oudste leerlingen, voelde het al snel goed aan en ontstond er in vrijwel elk groepje een ontspannen, gezellige en fijne sfeer. Dit is op de foto’s dan ook goed te zien. De tijd vloog om en na afloop keek menigeen al weer uit naar de volgende les om aan de opdracht te werken. De juffen zijn nu al benieuwd naar de eindresultaten en presentaties.

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook