[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Wat hebben we gedaan…

Het menselijk

lichaam

Schaakles

Natuurles over paddenstoelen

De Kinderboekenweek

De opening

De bovenbouw van de Aloysius is stiekem een weekje eerder gestart met de kinderboekenweek. Er staan namelijk zoveel leuke activiteiten gepland, dat we daar anders niet genoeg tijd voor zouden hebben. De opening was dit jaar spannend en heel bijzonder. Het begon in de klas al, waar je je sokken en schoenen uit mocht doen als je dat durfde en wilde. Vervolgens werden wij opgehaald door de kinderen uit groep 8a, die ook al op blote voeten rondliepen. Buiten hielpen ze ons met het omdoen van onze blinddoek en daarna leidden ze ons over een parcours. Dat bestond o.a. uit lopen over kunstgras, de dikke mat en noppenplastic en onder sliertjes doorgaan. In de gymzaal moest iedereen in het midden gaan zitten en toen deden zij ook onze blinddoek om.

De juffen hebben toen met elkaar een verhaal verteld, dat heel spannend was en ook vol zat met geluidseffecten. Maar ook waren er waterdruppels te voelen toen de hoofdpersoon in het water viel. Na afloop kregen alle groepen nog een cadeautje, een paar mooie leesboeken. Het was een griezelige, gezellige en gruwelijk geslaagde start van de kinderboekenweek.


Het leerarrangement

Op vrijdagmiddag 29 sept. zijn we in de bovenbouw gestart met een nieuw leerarrangement. De leerlingen van de leerlingenraad hebben in opdracht van de juffen 24 groepjes gemaakt die bestaan uit leerlingen uit alle groepen. Deze groepjes zaten verdeeld over de lokalen en gingen na het horen, zien en bespreken van de opdracht allemaal enthousiast aan de slag. Wat de opdracht is?

Zorg met je groepje voor een spannend (griezel)verhaal dat andere kinderen kunnen beleven.

  • Jullie mogen zelf verzinnen wat voor een verhaal het wordt.
  • Zorg er voor dat het publiek zoveel mogelijk betrokken wordt bij het verhaal wanneer jullie het gaan presenteren.
  • Zorg zelf voor alle spullen die je daarbij nodig hebt en wilt gebruiken.
  • Er zijn 5 momenten gepland waarop jullie aan de opdracht werken.

Op vrijdag 13 okt. gaan jullie het verhaal in tien minuten presenteren aan twee andere groepjes.

De eerste keer samenwerken met kinderen die je helemaal niet of nauwelijks kent is best spannend. Maar mede door de goede zorgen van de oudste leerlingen, voelde het al snel goed aan en ontstond er in vrijwel elk groepje een ontspannen, gezellige en fijne sfeer. Dit is op de foto’s dan ook goed te zien. De tijd vloog om en na afloop keek menigeen al weer uit naar de volgende les om aan de opdracht te werken. De juffen zijn nu al benieuwd naar de eindresultaten en presentaties.Bruggen bouwen

Met de klas gingen wij bruggen bouwen. Dat deden we van papier en stokjes en elastieken. Dat was heel leuk, maar ook best wel vermoeiend en dat deden we met twee tallen. Sommige kinderen waren alleen. Het was moeilijk omdat de brug 60 centimeter lang moest zijn . Ook wenden we er aan om met iemand te werken. En we vonden het leuk om te maken. De stokjes moesten we aan elkaar plakken of met een elastiekje vast maken. En we hebben er veel van geleerd. En het was best moeilijk. Soms moesten we denken welke soort brug of welke plaats. Dat waren allemaal dingen waar we over na moesten denken. Groetjes van Lina en Elma.


Informatieavond in groep 6a

Hallo wij zijn Nova en Fransje en wij schrijven over de informatie avond van groep 6a.
Dit jaar was het iets anders dan normaal want vaak mogen de kinderen niet mee maar dit jaar mochten alle kinderen mee.
Wij vonden het een heel goed idee, omdat de kinderen zelf mochten vertellen wat ze hier doen.
Er waren ook veel meer mensen op school want alle kinderen wouden het aan hun eigen ouders vertellen.
Bijna iedereen was er dus het was heel druk maar dat was ook wel weer leuk, want vorig jaar waren er maar 6 ouders! Dat is een erg groot verschil.
We vonden het natuurlijk leuk om te laten zien wat we hebben geleerd, en onze ouders hebben natuurlijk ook veel geleerd.
Eerst ging de juf wat vertellen.
En toen mochten wij wat vertellen aan onze ouders
We konden natuurlijk vertellen over de iPads , waar je ook veel over kon vertellen is nieuwsbegrip dat was voor iedereen helemaal nieuw, het is eigenlijk gewoon begrijpend lezen maar dan over het nieuws.
We vonden de informatie avond heel leuk van ons mag het altijd zo gaan.
DOEI!!!

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook