[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Groep 6a 2016-2017

Creatief circuit

De afgelopen weken hebben we tijdens het creatief circuit ontzettend hard geoefend op onze bedachte pasjes bij ons zelfgekozen liedje. In kleine groepjes met kinderen uit allerlei groepen hebben we vier onwijs gave dansen ingestudeerd. We zijn heel trots op het eindresultaat en willen dit graag aan iedereen laten zien. Veel kijkplezier!

Op vrijdag 19 mei zijn we met de groepen 5 t/m 8 gestart met het ‘creatief circuit’.  Alle kinderen zijn verdeeld over 8 groepen die gedurende vier vrijdagmiddagen aan de slag gaan met een creatieve werkvorm. Er kon vooraf gekozen worden uit: creatief met tijdschriften, 3D tekenen, figuurzagen, glas graveren, kleien, solderen, punniken en dans. Elke juf verzorgt één van deze activiteiten en gelukkig krijgen ze daarbij wat hulp van ouders. In elk lokaal werd de eerste middag druk gewerkt en genoten en de sfeer waarin dat gebeurde was ontspannen en gezellig. We hebben nu dan ook allemaal al zin in de volgende drie keer.


Honkbal

Afgelopen dinsdag hadden de kinderen van groep 6 hun eerste honkbal les. Het weer zat mee en de kinderen hebben genoten. De kinderen werden over drie groepen verdeeld. Ze hebben leren gooien, vangen, slaan en uiteindelijk ook nog een spel gespeeld.

 

 


Techniekles

Wat was het leuk vandaag. De kinderen kregen vandaag een techniekles. De opdracht was: Maak een sleutelhanger houder van metaal. De juffen die de les kwamen geven hadden een aantal voorbeelden meegenomen. Na een korte uitleg gingen de kinderen aan de slag. We zagen heel wat tongetjes buiten boord. Wat waren de kinderen geconcentreerd bezig. Het eindresultaat was geweldig!


Dank u Sinterklaasje…

Ook wij hebben vandaag Sinterklaas gevierd. En wat zijn de kinderen weer creatief geweest. Mooie surprises en prachtige gedichten.


Een taart maken voor Sinterklaas

Volgt u ook het sinterklaasjournaal? Dan heeft u vast gezien dat Wellespiet voor Sinterklaas een taart gaat maken. Maar ja, welk recept is nu het lekkerst? Daar hebben de kinderen van groep 6 iets voor bedacht. Om erachter te komen welk recept het lekkerst is, moet je natuurlijk een taart maken en een proeverij organiseren. De kinderen hebben in groepjes van 5 ontwerpen gemaakt en bedacht wat er allemaal in en op de taart moest komen. Boodschappen gedaan en hup aan de slag. Het resultaat was echt fantastisch….


Schaakles

Welk spel speel je op een bord met 64 vakken? Precies Schaken. De kinderen van groep 6 hebben op een spelenderwijs kennis gemaakt met een aantal schaakstenen. Volgende week woensdag staat de tweede les op het programma. Dus ouders, opa’s en oma’s haal uw schaakbord en stenen maar alvast tevoorschijn…

 


Oud Hollands spelletje spelen met opa en oma

Vrijdag 14 oktober hadden wij bezoek van opa’s en oma’s. Met elkaar hebben we spelletjes gespeeld. Wat was het gezellig. De opa van Jorik kwam later ook nog even op bezoek.

Lieve opa’s en oma’s….Dank u wel voor de gezellige middag!


Kinderboekenweek: Voor altijd jong!

Wat zien de opa en oma’s van 2016 er toch schattig uit! De kinderen mochten woensdag 5 oktober verkleed naar school komen. En hoe leuk is het om dan ook de hele dag je als een oud opaatje of omaatje te mogen gedragen. Oma Anna ging voetje voor voetje de trap af. Toen ze eindelijk beneden was, was de pauze alweer bijna afgelopen. En dan oma Danique… Zij komt nog uit de hippie-tijd. Gelukkig waren er ook nog een paar wandelstokken en leesbrilletjes, zodat de opa en oma’s op tijd aan hun tafel zaten en de grote keersommen goed en vlot konden uitrekenen.


Leesbingo

Wil je het lezen leuker maken? Dan heeft onze groep een idee. Wij zijn namelijk begonnen met leesbingo. Ieder kind heeft een bingokaart met opdrachten. Je kunt je boek lezen met je voeten op tafel, liggend, op de trap, enz. Is je kaart vol……Bingo! Nieuwsgierig? Kijk dan maar eens naar de foto’s.

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook