[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Groep 8a 2015-2016

Alvast een voorproefje op het Groot Schoolplein Orkest

Afgelopen maandag werd er door alle groepen geoefend voor het grote concert dat we donderdag met de hele school gaan geven. Er was een repetitie met de shakers en daarna mocht er getrommeld worden op speciekuipen. En of dat leuk is?? Nou, in de filmpjes is duidelijk te zien dat de kinderen er van genoten. Op naar donderdagmiddag….


De laatste schoolmaandag

Aan alles komt een einde, dus was het vandaag de laatste keer dat de kinderen les hadden van juf Fannie. En dus ook voor de laatste keer de kans om even gek te doen. En wat is er nu gekker dan de dag afsluiten met……Mega Mindy?

En als je goed kijkt, kun je zien dat het voor sommige kinderen inderdaad net ietsjes te is….maar dat mag de pret niet drukken 😉


BeachSporten op de Markt

Afgelopen vrijdag hebben de groepen 8 genoten van hun laatste basisschool uitje. En al was het niet echt strandweer, er werd wel enthousiast en fanatiek gesport op het zand. De kinderen leerden eerst op een speelse manier een aantal volleybaltechnieken en sloten het uur vervolgens af met een partijtje. Het was een geslaagde en leuke sportactiviteit en dat is wel te zien aan de foto’s en in de filmpjes.


Belangrijke data de laatste weken in groep 8

Lieve kinderen en ouders natuurlijk 😉

Hieronder vind je een lijstje met alle bijzondere dagen die er nog aan gaan komen in de laatste weken. Bewaar en lees het goed, dan weet je wat er allemaal te gebeuren staat.Aloysius 110 jaar!

Dit jaar bestaat de school 110 jaar en dat betekent dat er veel gezellige en leuke activiteiten georganiseerd zijn.

De sportdag

De feestweken werden geopend met de jaarlijkse sportdag. De leerlingen van groep 8 hadden met z’n drieën de leiding over een groepje tijdens het spelletjescircuit. Eén van de opdrachten was het maken van een feestelijke foto. Deze vrolijke foto’s zijn in de verslagen die over de sportdag geschreven zijn te bewonderen. Veel leesplezier!


Bezoek aan het museum

Na een bezoek van Erasmus in de klas, zijn we naar het museum geweest om daar de tentoonstelling te bekijken. Behalve een rondleiding door het museum hebben we ook Levend Ganzenbord gespeeld. Ook in dit spel draaide alles om Erasmus en de belangrijke gebeurtenissen in zijn leven. En behalve heel leerzaam en interessant, was het tweede deel ook heel spannend en leuk.


De vossenjacht

Er was ook een Vossenjacht in de binnenstad voor alle kinderen. In gemengde groepjes ging iedereen op zoek naar historische figuren om daar te horen wie zijn waren en wat ze ooit in de stad Gouda deden. Hoe dat verliep en wat de kinderen er van vonden? Dat is te lezen in een aantal verslagjes die de kinderen geschreven hebben.

Historische vossenjachtCito Eindtoets

Eind april werd er door de kinderen van groep 8 hard gewerkt. Drie ochtenden lang stond de eindtoets namelijk op het programma. Hoe dat was? Dat kun je hier lezen:

DSC_5951

En we sloten de drie ochtenden goed af…..benieuwd hoe en waarmee?Schoolvoetbal

Op 6 april was het druk op de voetbalvelden. Van onze groep gingen zowel de jongens als de meiden de sportieve strijd aan met de teams van de andere Goudse scholen. Voor de jongens was het al de 2e ronde, want in de eerste ronde waren zij eerste geworden van hun poule. De belevenissen op de grasmat zijn vastgelegd in de onderstaande sportverslagen.Adopteer een monument

In de groep zijn we bezig met een project over de Tweede Wereldoorlog. Eén van de activiteiten daarbij was een bezoek aan het Verzetsmuseum. Twee leerlingen hebben een verslag geschreven over dit bezoek.


Het project werd afgesloten met een bijeenkomst in de St. Jan en het bezoeken van de monumenten van de deelnemende scholen.De KlasseLunch

We lunchen natuurlijk vier keer in de week met elkaar, maar deze keer was toch net even anders. Eerst was er een les over bewuste keuzes maken wanneer je gaat lunchen. Daarna konden we heerlijke en gezonde boterhammen klaarmaken met allemaal lekkere dingen die we in een boodschappenpakket gekregen hadden. Benieuwd naar al dat lekkers? Kijk dan hier………Wandelen voor water

Op 23 maart hebben de groepen 7 en 8 meegedaan aan ‘Wandelen voor water’. Nieuwsgierig naar wat dat is?  Lees dan hier verder……..Sinterklaas

Natuurlijk hebben wij ook gezellig met elkaar Sinterklaas gevierd. Na het trekken van de lootjes zijn alle hulppieten aan het rijmen en knutselen gegaan met als resultaat geweldige gedichten en prachtige surprises. Het was reuze fijn dat de meeste cadeautjes gevonden konden worden, zonder dat de surprise kapot gemaakt hoefde te worden. Hieronder zijn foto’s te zien van iedereen met zijn surprise.

Agenda

juni 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook