[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Kamp 2017

De groepen 8 zijn op kamp….

De belevenissen op dag 1…..

Dinsdag 19 september was het dan eindelijk zover. De groepen 8 gaan op kamp en hebben er allemaal ontzettend veel zin in. En niet alleen de kinderen hadden er veel zin in, ook de juffen stonden te trappelen van ongeduld. Alle kinderen van de groepen 5 t/m 7 stonden klaar op het plein voor de traditionele ‘uitzwaai-poortjes’.

Eerst met de trein naar Ede en vanaf daar op de fiets naar kamphuis de Woudegge in Otterlo.

Gelukkig werkte het weer goed mee en kon er buiten bij het kamphuis genoten worden van de meegebrachte lunchpakketten.

Daarna werden de slaapkamers opgezocht, bedden opgemaakt, het terrein verkend en uitgerust van de 13 kilometer lange fietstocht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Behalve vrije tijd, was er ook tijd voor een eerste spel. In kleine groepjes werd het stripspel gespeeld, waarbij je gelukkig je kleren gewoon aan mocht houden en in het bos op zoek moest naar Donald Duck, de jonge woudlopers, madam Mikmak en de duckies.

’s Avonds konden de eerste corveeploegen aan de slag, met behalve tafeldekken, ook helpen bij het koken onder leiding van juf Marion. Op het menu stonden drie varianten macaroni en er werd flink van gegeten…buitenlucht maakt hongerig!

Later op de avond ging het genieten nog even door, met eerst een knapperend kampvuur waar uit volle borst bij gezongen werd en werden er heerlijke marshmallows geroosterd.

Daarna volgde er voor het slapen gaan nog een film die gekeken werd in de zaal die omgetoverd was tot bioscoop.

Kortom…er werd flink genoten deze eerste dag in Otterlo.

Het wel en wee van dag 2

Na een wat korter nachtje dan gewoonlijk werd er sportief gestart met ochtendgymnastiek op het veld.

Ja, daarna was iedereen echt klaarwakker en kon er ontbeten worden. Vervolgens corveeën, jezelf misschien nog wat opkalefateren en toen met z’n allen op de fiets.

Op de heenweg was dit een ritje in de regen, dus regenpakken aan, die gelukkig niet voor niets zijn meegenomen. Er stond een mooie fietstocht over de hei op het programma en een bezoek aan park De Hoge Veluwe. In twee groepen werd het bezoekerscentrum bezocht, een souveniertje gekocht en een boswandeling gemaakt.

Tijdens die wandeling werden we vergezeld door heel wat mestkevers.

Ook was er tijd voor een bezoek aan de speeltuin en het eten van een boterham. Terug bij het kamphuis was er tijd voor jezelf, dus werd er volop getafeltennist, in het bos gestruind, geschommeld en ga zo maar door. En toen kwamen er ook nog eens 11 juffen, die kwamen helpen met het bakken van de 186 hamburgers.  Ook was er hoog bezoek uit het hoge Noord, want juf Annette wilde toch ook wel even zien hoe het met ons ging daar in Otterlo.

Na het eten  hebben we in groepjes voorwerpen-bingo gespeeld en dit spel werd op een geheel eigen wijze gepresenteerd door juf Linda en juf Linda. En het was een groot succes, iedereen bleef heen en weer vliegen om steeds weer een ander, vaak een beetje vreemd, voorwerp te zoeken voor op het desbetreffende nummer. Nu was het ook zo dat de prijzen die te winnen vielen, niet mis waren. Denk aan een rol beschuit of de absolute hoofdprijs: de overgebleven, inmiddels koude, hamburgers.

 

Na de juffen uitgezwaaid te hebben was het tijd voor het zaklampenspel ‘de dodende straal’, waarbij de leiding met 5 punten gewonnen heeft van de kinderen en ze dus dik hebben ingemaakt. Ook werd er weer een kampvuur gestookt door de vaders die mee zijn. Tot slot nog een stukje film kijken en daarna lekker naar bed……

Ook op de 3e kampdag werd er niet stil gezeten…

Vanochtend was het op tijd uit de veren, want er stond weer een fietstocht op het programma. Dus wakker worden, ochtendgymnastiek, ontbijten, corveeën en in de fietsrij maar weer.

Gelukkig scheen vanmorgen het zonnetje en dat maakt zo’n tocht net iets fijner en mooier.

Ook vandaag werd er door park De Hoge Veluwe gereden op weg naar de midgetgolfbaan. Daar werd er in het zonnetje op de verschillende banen een gezellig balletje geslagen. De één was daar wat succesvoller dan de ander, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na het midgetgolfen was het tijd voor het lekkerste ijs van de Veluwe: ijs van Co!

Terug op de fiets gingen we weer door het park om daar te lunchen en lekker te spelen.

Later op de middag bij het kamphuis mocht iedereen iets voor zichzelf doen, maar de tijd werd door velen ook gebruikt om nog een keer te oefenen voor de bonte avond. Ook stond er nog een Zweeds loopspel op het programma, waarbij al snel duidelijk werd dat er ’s avonds feest zou zijn in de Woudegge.

Want de laatste avond moet toch spetterend, muzikaal en swingend afgesloten worden en dat is zeker weten gelukt. Swingen en feest vieren kan groep 8 zeker. Na allerlei geweldige acts op de bonte avond…

was het tijd voor de disco en werd er heerlijk gedanst en genoten. Tot middernacht hebben we met elkaar een dik feestje gebouwd, met als afsluitende dans de pinguindans (leuk om ook eens thuis te oefenen).

Hey, mama, don’t stress your mind

We ain’t coming home tonight

Hey, mama, we gonna be alright

Dry those eyes

We’ll be back in the morning when the sun starts to rise

 

En toen was het op dag 4 alweer tijd om naar huis te gaan….

Ook de laatste ochtend stond er, na een beetje uitgeslapen te hebben, ochtendgymnastiek op het programma. Een tikspel, waarbij je moest planken als je af was…. er was dan ook aardig wat gesteun en gekreun te horen.

Daarna werd er gepicknickt in de Woudegge…

En was het tijd om alles weer in te pakken. Zoek dus al je schoenen , onderbroeken en vuile sokken bij elkaar en stop alles in je tas. Opvallend detail: de meidenslaapkamers waren toch wat minder netjes dan de jongenskamers…..

Toen nog 1 keertje op de fiets en genieten van de mooie omgeving. Daar was meer dan genoeg tijd voor, want het fietstempo lag niet meer zo heel erg hoog 😉


Eenmaal terug op school was het tijd om je vader en moeder weer in de armen te vallen en moe maar voldaan lekker naar huis te gaan om even bij te kunnen slapen.

 

 

 

 

Alle ouders die hebben geholpen met de voorbereidingen van het kamp en het vervoeren van alle fietsen en bagage willen we hartelijk bedanken voor de hulp. Ook de vaders die ons hebben bijgestaan tijdens het kamp willen we bedanken en natuurlijk alle kinderen die ervoor gezorgd hebben dat we met elkaar een topkamp hebben gehad. We hebben genoten!

Tot slot nog een aantal dingen die je vast nog niet Wist je dat…..
En mocht je het kamplied nog een keertje willen zingen….. ook dat kan:

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook