[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Wat hebben we gedaan…

Tai Chi les

Maandag 18 september hebben wij het project China/Azië afgesloten met een workshop tai chi. Serge en Bastiaan hebben ons een korte tai chi les gegeven, waarin we begonnen met een warming-up om rustig te worden, zodat we ons goed konden concentreren tijdens de opdrachten daarna. Vervolgens hebben we een aantal oefeningen gedaan waarbij we elkaars kracht moesten aanvoelen met behulp van een aardrijkskunde boek (wie had dat gedacht!).  Ook hebben we een beginnende verdedigingsoefening gedaan, die we natuurlijk alleen in de gymzaal zullen gebruiken. De les werd afgesloten met een demonstratie door Serge en Bastiaan, waarbij ze ons hebben laten zien op welke verschillende manieren de krijgskunst tai chi allemaal uitgeoefend kan worden. We vonden het erg leuk en vooral ook indrukwekkend wat ze allemaal kunnen.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Chinese les

Woensdag 13 september startten wij de ochtend op een wel heel bijzondere manier. In plaats van goede morgen klonk er door de klas “Ni Hao”. De moeder van Tin Yu heeft ons van alles verteld over de Chinese taal en hoe al die mooie, maar ook moeilijke tekens, zijn ontstaan. We hebben zelfs geleerd een klein zinnetje te maken en kunnen nu allemaal ik hou van jou zeggen in het Chinees. Het was een erg leuke en leerzame les.


Rugby

Dinsdag 5 en 12 september hebben wij een rugbyclinic gehad. We leerden tackelen en speelden het spel Hollandse leeuwen. De rugby-ers uit onze klas Bram en Rune hebben ons goed geholpen en voorbeelden laten zien. Op de foto’s is goed te zien hoe hard we gewerkt hebben en hoeveel lol we met elkaar hebben gehad.

Deze diashow vereist JavaScript.


Lekker buiten lezen

Dinsdag 29 augustus, een heerlijk warme dag met temperaturen rond de 30 graden. Daarom vandaag een keertje niet lezen aan je tafel in de klas, maar lekker buiten op het plein met een verkoelend windje.


Een Acrostichon

Om elkaar wat beter te leren kennen en meer over onszelf te kunnen vertellen hebben we allemaal een acrostichon geschreven. Dit is eigenlijk gewoon een chique woord voor een naamdicht.
Hier kunt u onze acrostichons lezen. We zijn erg benieuwd of jullie ons herkennen.

Veel leesplezier!

 

Agenda

september 2017

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook