[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Wat gaan we doen…

Op deze pagina kunt u lezen wat de kinderen de komende periode allemaal gaan leren op het gebied van rekenen, spelling, taal, wereldoriëntatie en Engels. Daarnaast kunt u hier ook informatie terugvinden over  boekbesprekingen en spreekbeurten en andere belangrijke zaken waar wij op dit moment in de klas mee bezig zijn.

(laatst bijgewerkt op 22 februari 2018)


Jaarprogramma groep 8

* Cito eindtoets – 17-18-19 april

* Afscheidsavond – dinsdag 10 juli 2018Leerstof

Rekenen Blok 7

Vanaf dit blok zullen de kinderen steeds werken aan twee leerdoelen per blok in plaats van vier zoals het hiervoor steeds het geval was. Deze twee doelen zullen aan het eind van het blok ook steeds getoetst worden.  

Dit blok gaan de kinderen de omtrek en oppervlakte berekenen. Dit doen ze bij eenvoudige figuren, maar vooral ook bij figuren met hele onregelmatig vormen. Daarnaast komen dit blok de inhouds- en gewichtsmaten weer voorbij en dan gaat het vooral om het omrekenen hiervan. We gaan hierbij ook dieper in op verschillende referentiematen die er zijn en welke voorwerpen, verpakkingen, etc. hier dan bij passen.  


Spelling Blok 5

Het komende blok gaan we aan de slag met leenwoorden. Voor leenwoorden leren de kinderen geen regel, maar oefenen zij met de meest gebruikte leenwoorden in onze taal. In groep 7 hebben de kinderen leenwoorden geleerd die bij de onderwerpen eten en televisie/computer horen. In dit blok worden de leenwoorden uitgebreid met onderwerpen als sport en vrije tijd. Bijvoorbeeld: de medaille, de camping, de baby en het T-shirt. 

Daarnaast komt in dit blok het meewerkend voorwerp aan bod. Het meewerkend voorwerp zegt voor wie het is of aan wie het gericht is. Je vindt het meewerkend voorwerp door te vragen: 

Voor/Aan wie + werkwoordelijk gezegde + onderwerp + lijdend voorwerp? 


Taalthema Rap

Dit thema begint met de themafilm waarin we zien hoe een kind les krijgt van een rapper. Daarna ontdekken en leren de kinderen allerlei woorden die met hiphop en rap te maken hebben. Ze kijken naar straattaal, luisteren naar rap en ontdekken zo de kenmerken van rap. Ten slotte werken we toe naar het zelf schrijven én zingen van een rap. 


Engels Unit 4 ‘ Travelling around’

In dit hoofdstuk gaan de kinderen zich verder verdiepen in het thema reizen. Onderwerpen in de lessen zijn: op vakantie gaan, het reizen met verschillende vervoersmiddelen, het inchecken op het vliegveld en een vakantieboeken bij een reisbureau.  

Aan het eind van het hoofdstuk kunnen de kinderen zeggen waar ze naartoe gaan en met welke vervoersmiddelen ze reizen of dit aan een ander vragen. 

Ook gaan de kinderen aan de slag met de uitspraak van woorden met een /s/klank in woorden zoals summer en sea en de /sj/klank zoals in woorden als shop en fish. 

 Verder gaan de kinderen aan de slag met de vaste voorzetsels bij het reizen met vervoersmiddelen, zoals: I go by car en We went on foot.  

Daarnaast leren ze de vervoegingen van het werkwoord ‘to go’.  

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook