[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Wat hebben we gedaan…

Aardrijkskundethema “De aarde beweegt”

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het nieuwe thema van aardrijkskunde. De juffen hebben voor ons een opdracht bedacht waarbij we zelf mochten kiezen wat we nog wilden leren.

Opdracht:
Overleg met je groepsgenoten wat je nog wilt leren over het onderwerp en ga op zoek naar informatie.
Wees kritisch en volledig. Zorg vervolgens dat de andere kinderen van groep 8 op een aantrekkelijke en verrassende manier iets kunnen leren van jullie gevonden informatie. Het is de bedoeling dat de kinderen met minimaal twee zintuigen iets van jullie leren.

Op de foto’s is duidelijk te zien hoe hard we hieraan hebben gewerkt en hoe enthousiast we zijn.

De aardrijkskundepresentaties


Bezoek St. Antoniuscollege

Woensdag 29 november waren wij een ochtend te gast op het Antoniuscollege. We kregen een uitgebreide rondleiding door het gebouw van mevrouw Hordijk. Vervolgens hebben we een les TTO en een les Onderzoeken en Ontwerpen gevolgd. We hebben een goed beeld gekregen van de school en deze twee speciale lessen die je hier kunt volgen.


Bezoek Wellantcollege

Maandag 20 november hebben wij een bezoek gebracht aan het Wellantcollege. We kregen allemaal een sticker met een letter erop. Hierdoor werden we met alle basisschoolleerlingen die aanwezig waren verdeeld in een soort brugklassen. Met allemaal nieuwe kinderen gingen we vervolgens allerlei leuke (groene) vakken doen, zoals planten, dieren, koken enzovoorts. Het was een gezellige en leerzame ochtend.


Bezoek Meander ontdek & doedag

Vrijdag 3 november hebben met elkaar mee gedaan aan de meander ontdek & doedag. In kleine groepjes hebben we ontzettend veel lessen gevolgd die op de Meander gegeven worden. Dit waren vooral doe-vakken en we hebben deze ochtend dan ook heel erg veel gedaan. Baby’s wassen, een jurk ontwerpen, een virtueel poppetje laten bewegen, pepernoten bakken, een eigen tol maken, werken in een klein winkeltje met echte kassa’s en nog veel meer. Het was een erg leuke ochtend en het heeft ons een goed beeld gegeven van de praktische vakken op de Meander.


Bezoek GSG – Leo Vroman

Dinsdag 24 oktober gingen wij voor het eerst op schoolbezoek. Traditiegetrouw gaan we elkaar jaar als eerste naar de GSG en zo ook dit jaar. Om 8:40 moesten we verzamelen bij het brugklasgebouw waar we een les Duits en een les Frans gingen volgen. We voelden ons al een beetje echte brugklassers.
Daarna zijn we met elkaar naar het hoofdgebouw gefietst waar we informatie hebben gekregen over de GSG, de sportklas en de atheneumplusklas.  Ook hebben we een creatieve les met 3D-pennen gehad. De ochtend was om voor we het wisten en we hebben een goed beeld gekregen van de sfeer op de GSG.


Eigenlijk is het inmiddels wel een traditie op de Aloysius dat tijdens de kinderboekenweek de kinderen van groep 8 gaan voorlezen aan de jongere kinderen op het hoofdgebouw. Nadat de kinderen vorige week allemaal een (prenten)boek van thuis mee hadden genomen en deze in tweetallen hebben voorbereid, was het dinsdag 10 oktober dan écht zover en mochten ze gaan voorlezen. Het was erg gezellig, leuk en knus. Dat is op de foto’s zeker terug te zien. Donderdag 12 oktober zijn de andere fasegroepen aan de beurt.


Het Kinderboekenweek leerarrangement

Op vrijdagmiddag 29 sept. zijn we in de bovenbouw gestart met een nieuw leerarrangement. De leerlingen van de leerlingenraad hebben in opdracht van de juffen 24 groepjes gemaakt die bestaan uit leerlingen uit alle groepen. Deze groepjes zaten verdeeld over de lokalen en gingen na het horen, zien en bespreken van de opdracht allemaal enthousiast aan de slag. Wat de opdracht is?

Zorg met je groepje voor een spannend (griezel)verhaal dat andere kinderen kunnen beleven.

  • Jullie mogen zelf verzinnen wat voor een verhaal het wordt.
  • Zorg er voor dat het publiek zoveel mogelijk betrokken wordt bij het verhaal wanneer jullie het gaan presenteren.
  • Zorg zelf voor alle spullen die je daarbij nodig hebt en wilt gebruiken.
  • Er zijn 5 momenten gepland waarop jullie aan de opdracht werken.

Op vrijdag 13 okt. gaan jullie het verhaal in tien minuten presenteren aan twee andere groepjes.

De eerste keer samenwerken met kinderen die je helemaal niet of nauwelijks kent is best spannend. Maar mede door de goede zorgen van de oudste leerlingen, voelde het al snel goed aan en ontstond er in vrijwel elk groepje een ontspannen, gezellige en fijne sfeer. Dit is op de foto’s dan ook goed te zien. De tijd vloog om en na afloop keek menigeen al weer uit naar de volgende les om aan de opdracht te werken. De juffen zijn nu al benieuwd naar de eindresultaten en presentaties.


Groep 8 op date

Donderdag 28 september hebben wij in de klas een speeddate gehad. We moesten allemaal ons lievelingsboek meenemen en in rondes van 2 minuten interviewden we elkaar over dat boek. Na afloop van de date schreven we ook op of we het boek zelf graag zouden willen lezen. Het was erg gezellig en fijn om in een korte tijd kennis te maken met zoveel verschillende boeken. Iedereen vertelde enthousiast over zijn of haar lievelingsboek en het was erg leuk om te luisteren naar alle verhalen. Een geslaagde middag en dat is ook op de foto’s terug te zien.


Rugby

Dinsdag 5 en 12 september hebben wij een rugbyclinic gehad. We leerden tackelen en speelden het spel Hollandse leeuwen. De rugby-ers uit onze klas Bram en Rune hebben ons goed geholpen en voorbeelden laten zien. Op de foto’s is goed te zien hoe hard we gewerkt hebben en hoeveel lol we met elkaar hebben gehad.

Deze diashow vereist JavaScript.


Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook