[SlideDeck2 id=48]
vereniging
bestuursbureau
scholen

Projectweken “Kunst & Vliegwerk”

Zoals u wellicht al weet zullen wij na de vakantie starten met het project “Kunst en vliegwerk”. Tijdens dit project zullen de kinderen op verschillende manieren in aanraking komen met kunst in de breedste zin van het woord.
Denk hierbij dus niet alleen aan schilderkunst, maar ook aan dans, zang, muziek en bijvoorbeeld beeldhouwen, kortom alle vormen van expressie.

 

Tijdens het oudercafé op 21 februari heeft u meer kunnen horen over leren in de 21ste eeuw, waar wij als team sinds september druk mee aan het experimenteren zijn. Binnen het project zullen wij hier ook aan gaan werken en daarbij kunnen wij uw hulp zowel op school als thuis goed gebruiken. De kinderen krijgen aan het begin van het project onderstaande opdracht:

 

In fase 1 t/m 8

Het museum is leeg en dicht.
Er wordt gebouwd.
De mensen kunnen er nu niet heen om mooie dingen te zien.
Dat is jammer.
Het museum heeft daarom iets bedacht:
De school heeft wel plek voor mensen om te komen.
Wat kunnen zij  er voor moois te zien?
Kunnen de kinderen zelf iets moois bedenken en maken om te laten zien?
Kunnen zij een tentoonstelling maken voor de mensen om te komen kijken?
De tentoonstelling heeft al een naam: “Kunst en Vliegwerk”.
 
In groep 5 t/m 8
Hoe zit het tussen Kunst & Kids? En Wat kunnen kinderen met kunst?
Wij nodigen alle leerlingen uit om dat samen te laten zien. Toon je eigen kunnen en eigen kunst(en) op de korte tentoonstelling: Kunst & Vliegwerk. Gebruik het schoolgebouw als museum met de lokalen als tentoonstellingsruimten. Geef jullie museum een goede en duidelijk inrichting die past bij de naam. Zorg voor een regelcommissie (met kinderen uit de groepen 7 en 8 ), zodat hierover duidelijke afspraken met alle kinderen gemaakt kunnen worden.

Op donderdag 23 maart 2017 is de tentoonstelling geopend voor publiek.
Verras, vermaak, verwonder, verleid dan de bezoekers met verschillende vormen van kunst.
Informeer en leer ook jezelf en anderen iets over Kunst….. en Vliegwerk.
 
Vervolgens gaan de kinderen gedurende een aantal middagen hiermee aan de slag. Mocht u expertise hebben op dit gebied die u graag met de kinderen wil delen, neem dan contact op met een leerkracht.

Daarnaast kunt u ook thuis natuurlijk uw kind helpen en begeleiden bij deze opdracht. De kinderen zullen namelijk werken aan verschillende vaardigheden binnen dit arrangement, zoals probleemoplossend denken, informatie vaardigheden, creatief denken, samenwerken en communiceren. Belangrijk daarbij is dat u uw kind hierin begeleidt in plaats van leidt, net zoals wij dat op school doen. Komt uw kind thuis met een “probleem” probeer dan door middel van begeleidende vragen het kind zelf tot een oplossing te laten komen, in plaats van het probleem voor het kind op te lossen.


Wij gaan er vanuit dat ons museum een daverend succes gaat worden vooral door de kinderen en mede dankzij u.

Komt u ook een kijkje nemen?

Op donderdag 23 maart a.s. stellen wij onze deuren open voor de tentoonstelling “Kunst & Vliegwerk”. Op de Spieringstraat kunt u terecht van 18.00 tot 19.30 uur en op de locatie A.G. de Vrijestraat van 18.30 tot 20.00 uur.

 

Agenda

juni 2018

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
facebook